Često postavljana pitanja

preuzimanje (download programa)

Instalacijsku datoteku nije moguće preuzeti.

instalacija

Dvostrukim klikom na instalacijsku ikonu Sketchpad će se sam instalirati.

pokretanje

Sketchpad mogu pokrenuti samo oni učenici i nastavnici koju pripadaju školama, a koje se nalaze u popisu škola koje sudjeluju u projektu. Pogledajte popis škola ovdje. Za pokretanje Sketchpada potrebno je imati konekciju za internet kako bi se korisnik autorizirao. Konekcija na internet nakon autorizacije korisnika više nije potrebna te Sketchpad može raditi i bez nje. Nakon zatvaranja Sketchpad programa, za ponovno pokretanje bit će potrebna konekcija na internet. Za konekciju na internet obratite se nekom od davatelja takvih usluga.

Korisničko ime i zaporka (login i password)

Ukoliko ste učenik ili nastavnik škole koja sudjeluje u projektu trebali biste imati svoje korisničko ime i zaporku, a koji su Vam je već dodijeljeni od CARNet-a za potrebe korištenja interneta, emaila i ostalih usluga putem CARNet-a, a dio su sustava LDAP. Ukoliko nemate svoje korisničko ime i zaporku zatražite ih od vašeg školskog administratora resursa (najvjerojatnije Vaš profesor informatike).

radovi

Radovi, vježbe i lekcije koji će se koristiti u ovom projektu možete pronaći ovdje. Radovi će biti kontinuirano dodavani. Za više radova posjetite ove stranice:

  1. Proven.hr radovi
  2. DynamicGeometry - Classroom Activities
  3. DynamicGeometry - 101 project ideas
  4. DynamicGeometry - Advanced Sketch Gallery
  5. DynamicGeometry - General Resources